Project omschrijving

Stress burn-out massage

BOEK DEZE BEHANDELING

Stress burn-out massage

BOEK DEZE BEHANDELING

Stress burn-out massage

Misschien vraag jij je wel af of een massage helpt bij een burn-out.
Er zijn naast reguliere behandelingen bij psychologen al zoveel alternatieven voor behandeling van burn-out.

Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden
Je lichaam spreekt een andere taal dan je geest

Waarom massage bij burn-out?
Effect van massage bij burn-out
Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden
In je lichaam wordt alles gespiegeld hoe jij op dat moment in het leven staat.
Want je lichaam is verbonden met je gevoelens, gedachten en emoties. Onmiskenbaar is je lichaam betrokken bij alles wat jij doet, denkt of voelt. Verliefdheid voel je in je buik. Veel piekeren geeft hoofdpijn. En zo kan jezelf vast meer voorbeelden bedenken.

Stress ervaar je vaak als spanning in je lichaam. Alleen de spanning voel je pas later, zodra je tot rust bent gekomen. En dat geeft soms weer stress, omdat je spanning of andere pijn voelt.

Spanning is wie denkt te zijn,
ontspanning is wie je werkelijk bent.

(oud Chinees gezegde)

Bij een burn-out proberen wij vaak cognitief een verklaring te vinden. Waardoor heb ik een burn-out gekregen? Is het stress op je werk of in je privé leven? Ja dat is goed mogelijk. Zo kom je vaak bij een coach terecht om met hem of haar deze vragen op een rij te krijgen.

Alleen dat is een deel van het verhaal

Effect van een massage bij burn-out
Massage heeft effect op het fysieke en mentale. Je spieren en andere weefsels worden gestimuleerd en geactiveerd. Het natuurlijk herstel vermogen van je lichaam wordt zo aangesproken. Het is bekend dat bij massage ook stress verlagende stoffen (hormonen) vrijkomen. Zo kan het lichaam zich meer ontspannen en jij krijgt meer rust.

Massage brengt balans tussen voelen en denken
Massage brengt je lichaam en geest samen. In je lichaam worden spanning gelokaliseerd en je maakt contact met je spanning. Zo ga je steeds beter je de taal van je lichaam begrijpen. Je begrijpt beter wat je lichaam eigenlijk altijd wilde zeggen. Dit geeft jouw meer inzicht in de mogelijke oorzaken en ontstaan van je burn-out.

Waarom massage?
Bij deze behandeling komen we in gesprek tussen je lichaam en geest aan de orde. Jij als mens staat centraal en niet jouw burn-out of klacht. De neiging is vaak om vanuit het probleem een oplossing te bedenken. Weer vanuit je hoofd piekeren naar een oplossing. Een bedrijfsarts zal waarschijnlijk jouw burn-out op deze wijze willen oplossen. Werken aan herstel. Welke ook stress op kan leveren.
Met een reeks aan massages ga jij meer in je lijf komen en daardoor komt er meer rust dus overzicht in je hoofd.

Medio Maart zal ik mijn opleiding burn-out en massage afronden en ik hoop daar nog veel mensen mee te helpen.
Als ervaring deskundige wist ik in der tijd dat ik hier wat mee ging doen, ik geloof er ook in dat het je wat gaat brengen maar als je er midden inzit ervaar je dit nog niet zo. Meer rust in je lijf en balans in jouw zenuwstelsel gaan je nieuwe zelf vormen.

Door middel van een programma met:
Massage/ meditatie/ Yoga/ Mindwalk / coaching

Bespreek de mogelijkheden die ik kan bieden met je bedrijfsarts/ Hr manager.