Project omschrijving

Kinder yoga

BOEK DEZE LES

Kinder Yoga

BOEK DEZE BEHANDELING

Kleuter en Kinder Yoga

Kinder yoga
Kinderyoga is dus absoluut geen overbodige luxe in deze tijden met een overkill aan prikkels .Naast de overvloed aan prikkels kunnen onze kinderen ook nog last hebben van prestatiedruk en stress! Alle indrukken en ervaringen kunnen, als ze niet goed verwerkt worden in het onderbewustzijn, leiden tot spanningen in de vorm van; onrust, agressiviteit, concentratieproblemen, slaapstoornissen en angsten. En kan tot uiting komen in de vorm van o.a.: hoofdpijn, allergieën, bedplassen, buikpijn enz.
Wat kan je verwachten in de lessen:
warming-up, yoga oefeningen, ademhaling oefeningen, mindfullness, spel, visualisatie, zelfmassage, ontspanningsyoga, stilte-oefeningen,
aroma, kaartjes trekken enz.
Effecten van kinder yoga:
Beter naar pijntjes of ongemakken in hun lichaam luisteren
Herkennen van hun emoties
Respectvol met elkaar omgaan
Vergroten van hun zelfvertrouwen en concentratie
Beter verwerken van de vele, dagelijkse prikkels
Vergroten van fantasie en creativiteit.
Kleuteryoga:
De yoga oefeningen worden door middel van verschillende thema’s uitgevoerd. Aan de hand van bijvoorbeeld een seizoen of prentenboek doen we eenvoudige oefeningen gericht op de ontwikkeling en ontspanning van het kind. Er is geen competitie, de kinderen hoeven niet te presteren, ieder voert de oefeningen naar eigen kunnen uit. Belangrijk is dat er plezier beleeft wordt tijdens de les!

De oefeningen worden afgewisseld met liedjes, ademhalingsoefeningen, dansjes en andere creatieve oefeningen. Peuters en kleuters hebben behoefte aan regelmaat en herhaling, dit geeft ze een veilig gevoel en stelt ze op hun gemak. Elke les is anders en afwisselend, maar elke les heeft dezelfde opbouw en er wordt veel herhaald.

De yogalessen zijn op dinsdag.
In de schoolvakantie geen les,  dan worden er workshops aangeboden.
15:00-16:00 uur groep 1 t/m 3
16:15-17:15 uur groep 4 t/m 8
Bij meerdere vragen voor tieners zal er een groep getart worden van 18:15-19:15 uur.
BOEK DEZE BEHANDELING